Asociatii de Pacienti - Economie Sociala -

Emisiunea
Asociații de pacienți
Data
Autor
Dan Alexandru

download.jpgAstazi la emisiunea Asociatii de pacienti vom vorbi despre economia sociala si cat de importanta este aceasta intr-o societatea marcata de diverse probleme sociale cum este sociatatea romaneasca. Asociatiile de pacienti ar putea sa dezvolte astfel de servicii in viitor dar intrebarea este daca acest sector este sustinut de catre stat in tara noastra. 

Cele mai recente date colectate la nivel european arata ca economia sociala este un domeniu important pentru dezvoltarea economica si sociala a statelor membre UE.

O directiva pe care România ar trebui sa o urmeze în 2019 ar fi solicitarea Comisiei Europene de adaptare a politicilor IMM la nevoile diferitelor forme de întreprinderi, inclusiv întreprinderile din economia sociala, si continuarea si sustinerea relatiilor de colaborare si transfer de know-how între organizatiile românesti de economie sociala si organizatiile europene de acelasi fel.

Despre aceste lucruri urmeaza sa o ascultam vorbind pe Stefania Andersen Director operational la FDSC in cadrul conferintei Eurosfat 2019.