Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre campania ,,Endometrioza este un punct dureros. Alege responsabil pentru viitorul tău!”. Veți afla mai multe despre endometrioza, una din cele mai răspândite afecțiuni ginecologice și despre felul în care poate fi diagnosticată și tratată în România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune am ales să vă prezint o nouă serie de spectacole și activități în aer liber pregătite de centre culturale, teatre, școli, universități și artiști independenți din Bucureşti, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, 55.000 persoane suferă un AVC ischemic, 7.500 persoane un AVC hemoragic și 1500 o hemoragie subarahnoidiană. Mai puțin de 7% dintre romanii cu AVC la ajung să fie tratați, cei mai mulți dintre pacienți rămân cu dizabilități grave. “ALIA – Asociația Pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral’’ promovează și apără drepturile persoanelor care suferă un accident vascular cerebral sau care sunt predispuse la un accident vascular cerebral. În această emisiune veți afla mai multe despre asociație și inițiativele sale, dar și despre Accidentele vasculare cerebrale (AVC), care reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel global după boala cardiacă ischemică și principala cauză de dizabilitate.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România – COPAC este implicată în campania de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II București-Ilfov.  Aflați cum vă puteţi testa gratuit pentru tip de cancer în cadrul programului de screening al cancerului colorectal.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 300 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu astm bronșic în lume. În România sunt în jur de 900.000 de oameni care suferă de astm. Netratat la timp astmul înseamnă suferință pentru pacienți și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate. În această emisiune aflați toate detaliile legate de astmul bronșic.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Cel mai amplu proiect outdoor al capitalei, „Străzi deschise” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022. Aflați care sunt străzile deschise pentru promenadă urbană și distracție în acest week-end și ce puteți face în București de 1 Mai.

ealizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm un proiect legat de practicarea sportului la distanță în pandemie de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale. 30 dintre aceștia au concurat și la două competiții organizate de Special Olympics România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune Mirela Tomic studentă în anul 3 la Universitatea Babeș-Bolyai Departamentul de Sănătate Publică, dar și la Medicină la UMF Iuliu Hațieganu vă va spune povestea unui chestionar care își propune să evalueze barierele personale și ale sistemului de sănătate care stau în calea practicilor de diagnostic precoce a cancerului de sân. Femeile cu vârste peste 20 de ani din Cluj-Napoca sunt invitate să completeze chestionarul aici:

https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_bq5y4rqeKF7bhie

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


50% dintre pacienții români nu au fost la stomatolog în ultimii 2 ani, însă doar 4% dintre ei au pus absența pe seama temerii de coronavirusul SARS-COV-2. Anul trecut i-a împins însă pe români cariile și boala parodontală cel mai adesea la medicul dentist în regim de urgență. De asemenea bruxismul ori scrâșnitul din dinți, un efect al stresului cauzat de pandemie, a fost mult mai frecvent la români, stricându-le dinții. În această emisiune aflați mai multe detalii despre vizitele românilor la dentist în vremea pandemiei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 10.000 de persoane refugiate din Ucraina au tranzitat Gara de Nord din București în ultimele zile, potrivit estimărilor Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti, majoritatea copii și femei care au fugit de războiul din Ucraina. Aflați în această emisiune care sunt locurile din București care s-au transformat în case în această perioadă pentru ucrainenii refugiați în România.

Realizator: Alexandra Mănăilă