Meloterapia

Alexandra Mănăilă


Un nou studiu de imagistică a cercetat activitatea creierului chitariștilor de jazz în timpul improvizațiilor muzicale pe care le făceau aceștia. Oamenii de știință au observat care sunt zonele din creier responsabile de creativitate. În cadrul emisiunii, veți putea asculta jazz de calitate dar și să aflați ce legături există între creativitate și jazz.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla povestea lui Placido Domingo, marele tenor spaniol, care s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cum a învins cântărețul și dirijorul de operă noul coronavirus și ce-i sfătuiește pe fanii săi cu privire la pandemia de SARS-COV2 pe larg în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre un alt virus decât SARS-COV 2, coronavirusul vinovat de actuala pandemie de COVID19. ,,Un virus numit OPERĂ” – este noul generic sub care Luminița Arvunescu  - apreciată realizatoare de emisiuni muzicale - și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica – adresat, în primul rând, iubitorilor muzicii clasice.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Epidemia de COVID19 este cea care a mutat concertele de muzică din sălile de spectacol în mediul online. Aflați în cadrul emisiunii ce instrumentiști sunt mai expusi la coronavirus și de ce. Vă invităm să călătoriți prin intermediul muzicii pe diferite continente ale lumii alături de Corul de Copii Radio și să accesați concertele online ale Filarmonicii de Stat Sibiu.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune despre un concert-spectacol: "Aventurile fantastice ale lui Peer Gynt", pe care îl veți putea urmări gratuit online pe 28 aprilie. De asemenea, vă voi oferi mai multe detalii despre cel de-al doilea program de transmisiuni online al Festivalului și Concursului Enescu.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită astăzi să urmăriți din trei în trei ore, postările online cu Audiții celebre în interpretarea genialului pianist Dinu Lipatti, dar și cu tradițiile și obiceiurile pascale celebrate în timpul uneia dintre cele mai importante sărbători religioase din calendarul creștin, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

https://bit.ly/2VdhBqU

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În perioada Sărbătorilor Pascale, Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită la concerte online în cadrul celei de-a III-a ediție a evenimentului „Agnus Dei și Sărbătoarea Floriilor” și a celei de-a doua ediții a stagiunii CASA LIPATTI.

Realizator: Alexandra Mănăilăa

Alexandra Mănăilă


În aceasta emisiune veți afla despre inițiativa Filarmonicii „George Enescu“, de-a se alinia trendului digital din secolul XXI și de-a ține pasul cu această perioadă de criză marcată de răspândirea COVID-19. Vom vorbi și despre Hard Rock Cafe București care sprijină inițiativele de combatere a efectelor COVID-19, printr-o donație de 100.000 LEI către Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla despre inițiativa muzicienilor Filarmonicii de Stat Sibiu de-a organiza o stagiune online, acum când concertele sunt suspendate, din cauza stării naționale de urgență instaurate în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


George Enescu spunea într-un interviu că un artist nu trebuie să fie preocupat numai de arta sa, ci și de destinul omenirii. Plecând de la această afirmație, organizatorii festivalului George Enescu ți-au pregătit o surpriză uriașă. Un program ales, gratuit, de rezistență, solidaritate și vindecare prin muzică, totul gratuit, online, accesibil la tine acasă.

Realizator: Alexandra Mănăilă