Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre americanul Michael Jackson, ”Regele muzicii pop”, cum a fost supranumit. Este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. A obținut 13 recorduri Guinness, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards). A facut vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie. Michael Jackson suferea de vitiligo și lupus și, deși și-a schimbat înfățișarea feței, suferind mai multe intervenții chirurgicale, bolile nu l-au împiedicat să-și construiască o carieră muzicală de excepție. Despre toate acestea la meloterapia.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune ne-am propus să vă prezentăm cea de-a XII ediție a Festivalului SoNoRo, la care participă 50 de artiști din 15 țări. Orașele în care se desfășoară concertele Festivalului SoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov. Ca element de noutate, festivalul recomandă un joc de-a HIDE & SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniată de poezie, video art, fashion design și un quest labirintic în care festivalul își propune să-și poarte publicul.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune ne-am propus să vă prezentăm câteva concerte de muzica clasică și jazz la care puteți merge săptămâna următoare. Prima propunere este Concertul aniversar-30 ani, il Canto Alin Stoica. Tenorul Operei Naţionale din Bucureşti, Alin Stoica, a decis să-și sărbătorească ziua de naștere prin cântec alături de oameni dragi sufletului său. Pe 30 octombrie, începând cu orele 19, îl puteți vedea și auzi la sala Ioan Dalles din București.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta cu Răzvan Săraru, tenor al T.N.O.B. "Oleg Danovski", despre muzică și efectele ei binefăcătoare asupra sufletului. Până la 34 de ani, artistul a reușit să facă aproape tot repertoriul mare de tenor. La concertul ,,Armonii de octombrie", unde Radio Noro a fost partener media,  Răzvan Săraru a interpretat în primă audiție națională „Tatal  nostru”, scris de Sabin Pautza, drept omagiu pentru Înaltpreacuviosul Părinte Arhimandrit Dr. Zareh Baronian, fost Vicar al Arhiepiscopiei Armene din România și paroh al Bisericii Armene din București.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom continua discuția cu pianistul Alexandru Burcă, pianist la Opera Română. Pentru artist, pianul este nu doar un instrument, este un mijlocitor între un emițător și un receptor. Mai mult, îl consideră regele instrumentelor. De ce l-a atras în mod special pianul și ce compozitori preferă Alexandru Burcă, aflați din această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune ne-am propus să deschidem un serial dedicat unor prim soliști de marcă ai României din cele mai importante instituții din țară, care vor concerta la ,,Armonii de octombrie”. În cadrul emisiunilor vom discuta cu ei despre muzică și sănătate, vă vom oferi prilejul să-i cunoașteți pe acești muzicieni, să le auziți opiniile și bineînțeles să-i ascultați cum cântă sau interpretează diverse fragmente muzicale. În emisiunea de astăzi cu și despre pianistul Alexandru Burcă, pianist la Opera Română.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


In aceasta emisiune discutam despre cursurile Societatii Muzicale de cultura universala organizate pentru manageri si corporatisti, in general, dar si pentru copiii celor care isi dau seama ce inseamna cultura generala in dezvoltarea viitoarei cariere. Vom vorbi in special de cursurile de muzica care incep acum in octombrie si il vom avea invitat in aceasta emisiune pe Conf. Dr. Dragos Calin, directorul de curs si lectorul principal. Domnia sa este Titular de curs pentru disciplinele Arte integrate si Estetica muzicala, preda Didactica educatiei muzicale, Muzicologie, Citire de partituri si Practica pedagogica la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, dar este si pianist si critic de arta muzicala.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune discutăm despre muzicieni atinși de leucemie. Mulți oameni celebri de pe mapamond, indiferent de vârstă, rasă, religie sau avere au de luptat cu leucemia. Unii au învins boala, alții încă luptă cu ea. Sunt însă și oameni faimoși, care au murit de leucemie. Azi, dacă pacienții cu leucemie mieloidă cronică (LMC) sunt tratați eficient cu medicamentele recomandate, pot avea o durată a vieții similară cu a populației generale.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această ediție a emisiunii discutăm despre două spectacole care vor avea loc în luna octombrie în București. În deschiderea stagiunii 2017-2018, la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" va avea loc spectacolul de operetă "Victoria și-al ei husar". La ARCUB Mircea Tiberian / Michael Acker / John Betsch & invitat special Marta Hristea - vor deschide stagiunea cu un concert deosebit Looking Forward to the Past. 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


In aceasta editie a emisiunii discutam despre Proiectul Cultură prin muzică despre si noua serie de cursuri Dalcroze adresate profesorilor de muzică și muzicienilor, care incepe in Bucuresti.Proiectul Cultură prin muzică – Culture through Music a fost inițiat în noiembrie  2015, în parteneriat cu instituții internaționale de prestigiu, pentru a îmbogăți pedagogia muzicală din România prin prezentarea metodelor Kodály, Dalcroze și Orff. Aceste metode sunt deja implementate la nivel european de câteva decenii.

Realizator: Alexandra Manaila