Despre Proiect

RadioNoRo - Vocea pacienților” este un radio online
realizat la initiativa ANBRaRo – Alianța Națională
pentru Boli Rare din România prin proiectul ColaboRARE...

Read more
image01

Echipa

Avem în acest moment 4 voluntari care o să ne ajute în
pregătirea echipei și selectarea personalului. Vom porni
cu pași mici....

Read more
image01

Emisiuni

Povestea săptămânii (povești ale pacienților cu boli
rare), Planeta bolilor rare (noutăți în domeniu),
Specialist la microfon...

Read more
image01

Programe

Boli Rare România / Povestea săptămânii / Specialist la
microfon...

Read more
image01

Contact

Nu ezitati sa ne contactati...

Read more
image01

1493883912314003.jpg

 • TURISM MEDICAL 15 – Cinci spitale din Istanbul îi așteaptă pe românii care doresc să se trateze în Turcia

  Emisiunea
  Turism medical
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  După lanțurile medicale Acibadem și Anadolu, cunoscute deja românilor, care au cheltuit milioane de euro pentru a se trata acolo, Medproper, cel mai mare integrator de servicii medicale pentru Turcia, vine cu o nouă propunere: cinci dintre cele mai renumite spitale din Istanbul. Care sunt acestea și de ce ar fi mai avantajos ca pacienții din România să apeleze la Medproper și nu direct la spitalele turcești, aflați în cadrul emisiunii.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • MELOTERAPIA 102 – Festivalul de Harpă București 2018

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În cadrul emisiunii vom vorbi despre cea de-a III-a ediție a Festivalului de Harpă București, care se va desfășura în perioada 26–28 octombrie 2018. Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) și va reuni harpiști din România, Franța, Ungaria, Grecia, Germania, Republica Moldova și Italia.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • WEEKEND TERAPEUTIC 92 - Dorica Dan, Ashoka Fellows: ,,Voi continua să militez pentru pacienții cu boli rare din România!”

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre Ashoka, prima organizaţie globală în sprijinul antreprenoriatului social care activează de peste 3 decenii și care acum și-a numit primii 3 antreprenori sociali din România, printre care și o militantă a bolilor rare. Dorica Dan, președintele ANBR este unul dintre cei 3 Ashoka Fellows din România. Despre investirea ei în noua poziție, despre planurile pe care le are în domeniul bolilor rare ca antreprenor social, pe larg în cadrul acestei emisiuni.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • BREVIAR LEGISLATIV 105 - Proiectul legii tuberculozei a trecut de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  Proiectul legii tuberculozei a trecut de deputații din comisia de sănătate și urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, camera decizională. Ce conține acest proiect și cum îi va ajuta pe pacienții bolnavi de tuberculoză, aflați în cadrul acestei emisiuni.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • MELOTERAPIA 101 – Bayreuth, orașul care-i datorează faima lui Richard Wagner

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vă prezint un orășel pitoresc, descoperit de Richard Wagner între Nurnberg  și  Leipzig, într-o cotitură  a Mainului. Este Bayreuth, un oraș cu peste 70.000 de locuitori din Bavaria, care-i datorează faima muzicianului german. A rămas în istorie pentru Festivalul de la Bayreuth, care a fost înființat de Richard Wagner în 1876 și care a atras muzicieni celebri din lumea întreagă.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • WEEKEND TERAPEUTIC 91 - Istoria cu i mic la teatru, performance, dezbateri

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre ediția cu #5 a Platformei Internaționale de Teatru București, care se desfășoară până pe 14 octombrie 2018, la ARCUB – Gabroveni și la Teatrul Mic. Spectatorii vor putea vedea spectacole prin care artiștii vor redesena harta României prin teatru, ele fiind bazate pe istorii din diferite orașe, de la Sfântu Gheorghe la Constanța și de la Piatra Neamț la București, cu protagoniști care fac parte din comunitățile românești dar și maghiare, moldovenești, rome, tătărăști. Voci cât se poate de diferite ale societății contemporane. Într-un cuvânt istoria cu i mic.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • BREVIAR LEGISLATIV 104 - „PSO, dincolo de piele – Acceptă-mă, susține-mă, apropie-te!”

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vă prezentăm experimentul social făcut de Ana Morodan, care s-a pus în ipostaza unei persoane afectate de psoriazis pentru a vedea cum reacționează oamenii. Veți asculta și tulburătoarea declarație a actriței Tili Niculae din serialul La bloc, bolnavă de psoriazis și veți înțelege de ce 23% dintre pacienți și-au ales cariera profesională fiind condiționați de boală. Despre discriminarea bolnavilor de psoriazis la locul de muncă, despre viața lor socială și despre gândurile lor de suicid, veți afla în cadrul emisiunii.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • MELOTERAPIA 100 – Led Zeppelin

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vă invit să aflați mai multe despre Led Zeppelin, una dintre cele mai cunoscute, respectate și inovatoare trupe de muzică rock din Marea Britanie. Formația a vândut peste 300 de milioane de albume în întreaga lume. Cei patru muzicieni ai trupei Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham și John Paul Jones au făcut pionierat în muzica în ceea ce privește genurile hard rock și heavy metal.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • WEEKEND TERAPEUTIC 90 - Fibroza pulmonară, boala rară la fel de agresivă precum cancerul pulmonar

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  Fibroza pulmonară idiopatică este o boală rară subdiagnosticată la noi, dar la fel de agresivă precum cancerul pulmonar. În prezent in Romania sunt în jur de 100 de pacienți în tratament, dar numărul acestora ar fi de zece ori mai mare. Medicii de la Institutul Marius Nasta împreună cu Societatea Română de Pneumologie au lansat campania „Respiră speranță” cu scopul de-a atrage atenția asupra importanței diagnosticării precoce a fibrozei pulmonare idiopatice, când încă funcția respiratorie este bună.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • Specialist la Microfon - Dr. Horia Bumbea -

  Emisiunea
  Specialist la microfon
  Data
  Autor
  Dan Alexandru

  1538644603472421.jpg


  Dr. Horia bumbea este Conferentiar Universitar, Medic Primar hematologie clinica, Responsabil al Departamentului de flowcitometrie la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Clinica de Hematologie Spitalul Universitar de UrgenYa Bucuresti. Este alaturi de ARCrare la Ziua LMC de mai multi ani pentru ca in aria de activitate a domnului doctor se regasesc si pacientii cu LMC.

  Haideti sa il ascultam vorbind cu prijeliul campaniei de ziua LMC in cadrul Med Academy Bucuresti.