Alexandra Mănăilă


În această emisiune dedicată descifrării legilor cu impact asupra sănătății veți afla mai multe informații despre cele două carduri adresate persoanelor cu dizabilități: cardul european de handicap și cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități de la Dragoș Pîslaru, Președintele  Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați ce prevede Hotărârea de modificare a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, referitor la valorile punctelor per capita și per serviciu din Contractul Cadru.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Publicarea în transparența decizională la CNAS a proiectului de norme ale contractului – cadru pentru 2024, prin care sunt propuse valori mult scăzute ale serviciilor pentru medicina de familie, medicina din ambulatoriu, stomatologie a produs o serie de nemulțumiri, îngrijorări în rândul profesioniștilor din sănătate și chiar unii dintre ei au ieșit în stradă.  Cum au reacționat medicii, patronatele și organizațiile care-i reprezintă, dar și Colegiile medicilor, când vor fi consultările și negocierile la CNAS aflați în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Trei strategii din domeniul sănătății Strategia Națională de Sănătate, Strategia naţională pentru prevenirea și limitarea infecților asociate asistenței medicale și combaterea fenomenului de rezistență la antimicrobiene în România și noua strategie națională de vaccinare au fost adoptate de Guvernul României și setează prioritățile României în urmatorii 7 ani.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un nou proiect de lege privind polița de malpraxis pentru profesioniștii din domeniul sănătății a fost propus de către Colegiul Medicilor România și dezbătut la Palatul Parlamentului. În această emisiune aflați ce au declarat: prof.dr. Daniel Coriu, președintele CMR, Nicoleta Popescu, avocatul CMR, Conf.univ.dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial Administrația Prezidențială și Conf.univ.dr. Carmen Orban, Consilier Cancelaria Prim ministrului referitor la această lege.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Situația din România privind sănătatea nu este una roză, cheltuielile pentru sănătate ca alocare din PIB sunt printre cele mai mici dintre țările UE. La evenimentul, Sănătatea românilor între speranțe, provocări, investiții și inovație: o viziune europeană”, organizat de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente au fost prezenți și prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Dan Zaharescu, director executiv ARPIM și Dorica Dan, președintele ANBR, ale căror declarații le puteți auzi în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla despre problemele pacienților cu distonii neuromusculare de la Cătalina Crainic, președintele Asociației Children’s Joy, despre apelul disperat al Asociației Children’s Joy către autoritățile sanitare.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla care este setul de acțiuni pe care Comisia Europeană l-a adoptat pentru a preveni și atenua penuriile grave de medicamente în UE în iarna aceasta, în iarna următoare și ulterior.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Vaccinul gripal este compensat în România de la 1 octombrie 2023, urmând ca și alte vaccinuri să fie compensate începând cu 1 decembrie 2023. Aflați în această emisiune mai multe informații despre compensarea vaccinurilor, discutate la masa rotundă,, Creșterea accesului populației la vaccinarea antigripală”, organizată de Coalitia Organizatiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice la Camera Deputaților.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Aflați în această emisiune ce prevede propunerea legislativă a Comisiei Europene cu privire la cardul european pentru dizabilitate și cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități valabile în toate statele membre.

Realizator: Alexandra Mănăilă