Weekend terapeutic

Alexandra Mănăilă


În cadrul emisiunii vom discuta despre studiul unor cercetători ieșeni despre influența consumului de bere asupra calităților motrice, viteza și forța precum și identificarea modificărilor asupra indicelui de apă din organism, a țesutului muscular și a celui adipos, a frecvenței cardiace și a oxigenului din sânge.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Cum afectează poluarea, stresul, stilul de viață sănătatea plămânilor? Prof. univ. dr. Florin Mihălțan, prof.univ. dr. Ruxandra Ulmeanu și conf. univ. dr. Roxana Nemeș vorbesc despre boala Pulmonară Obstructivă Cronică (BPOC) și impactul acesteia asupra societății.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Diabetul zaharat, o boală de care suferă peste 1785300 de români cu vârsta între 20 și 79 de ani, este fără doar și poate o problemă de sănătate. Diabetul nu afectează doar persoana în cauză, ci și familia acesteia, cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii și tineri. Aflați ce spun specialiștii și autoritățile despre diabet în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume. O metodă unică de depistare a virusului HPV, lansată în România ar putea scădea numărul cazurilor de îmbolnăvire. Mai multe detalii veți afla de la prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății Române de HPV. Iar povestea unei paciente depistată cu cancer de col uterin o veți afla de la actrița Laura Cosoi.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Durata medie de viață a unei femei din Europa este estimată la peste 80 de ani. Asta înseamnă că aproximativ 40% din perioada adultă a acesteia este trăită în menopauză. Societatea Română de Menopauză împreună cu MediPlus, prima clinică de menopauză din România, au lansat de curând o campanie de conștientizare a problemelor asociate menopauzei.  Mai multe detalii veți afla în cadrul emisiunii de la dr. Iosif Niculescu.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Laura Doliș este o româncă diagnosticată cu Lupus systemic care s-a încumetat să scrie o carte. Și nu s-a oprit aici, a făcut și un film. Ea este autoarea, ea este personajul principal al romanului „Nimfa” și scurtmetrajului „Printre pași”.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple organizează pe  5 și 6 octombrie în două parcuri din București evenimentul "Dansând cu Scleroza Multiplă", care va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Mersului pe Jos. Mai multe detalii veți afla din emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Pe 29 septembrie 2019 se celebrează Ziua Mondială a Inimii, Conform statisticilor, în România bolile cardiovasculare sunt un ucigaș mai feroce decât cancerul, motiv pentru care trebuie să știm cum să ne menținem inima sănătoasă. În cadrul acestei emisiuni veți primi câteva sfaturi de la prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și Alianța Națională de Boli Rare vor ajuta mai multe asociații de pacienți nou înființate pe bolile rare să comunice, să se dezvolte și să-și crească performanțele. Despre proiectul „Creșterea capacității pentru asociații nou înființate pe bolile rare”, aflați mai multe din emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Manaila

1567581167416329.jpgAsociatia Româna a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare (ARPID) a lansat un site dedicat informarii privind donarea de plasma si creerii unei baze de date a potentialilor donatori de plasma iar Asociatia Transplantatilor din Romania organizeaza scoala de vara a Pacientilor Cronici, editia a V-a. Despre cele doua initiative aflati mai multe in cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Manaila