Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să aflați mai multe despre IGUDESMAN & JOO, un duet format din  Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo, care a uimit lumea cu spectacolele lor teatrale unice și hilare. Combinarea comediei cu muzica clasică și cultura populară s-a dovedit a fi o formula de succes, care i-a facut celebri pe cei doi în toată lumea. Au apărut pe multe dintre cele mai mari scene ale lumii și au fost invitati să interpreteze cu orchestre precum Filarmonica din New York, Orchestra Simfonic din Chicago, Filarmonica LA, Filarmonica din Londra, Tonhalle Orchester Zürich și Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultăm muzica formației britanice Pink Floyd, una dintre trupele rock cele mai influente și pline de succes. A vândut peste 75 de milioane de albume muzicale doar în Statele Unite și peste 200 de milioane de albume în restul lumii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să facem o incursiune în timp, oprindu-ne în Anglia anilor 1700 asupra compozitorului german Georg Friedrich Händel, considerat unul din cei mai importanți reprezentanți ai stilului baroc din perioada târzie din muzica. Timp de patru decenii a scris 46 de opere și 22 de oratorii, iar la finalul carierei și-a pierdut vederea, fără să înceteze să iubească muzica.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultăm muzica și versurile lui Bob Dylan. Cântăreț, compozitor, muzician și poet american, fiind  distins cu un Premiu Nobel pentru Literatură, Dylan este deținătorul a 11 Premii Grammy, un Premiu al Academiei şi un Premiu Globul de Aur. Starul are 37 de albume, 11 albume din concerte live, fiind inclus în Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame și Songwriters Hall of Fame.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă propun să călătorim în ,,Oraşul lui Mozart". Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria, arhitectura sa barocă făcându-l renumit în întreaga lume. Pentru că are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, orașul este înscris în patrimoniul mondial pe Lista UNESCO din 1997. Dar mai presus de toate Salzburgul este un oraș al muzicii pentru că a făcut din amintirea neîntrecutului compozitor al operei Don Giovanni un adevărat cult.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre puterea „variațiunilor Goldberg” de-a alunga insomnia. „Medicamentul” datează din 1742 și a fost prescris de celebrul compozitor Johann Sebastian Bach Contelui de Saxonia, care suferea de insomnii. Potrivit muzicologului J. N. Forkel, organistul Johann Goldberg a fost primul care le-a interpretat la clavir, în anticamera Contelui și se pare că aveau un efect terapeutic. Statisticile arată că 30% din populație se confruntă cu tulburări de somn, 84% dintre acestea fiind insomnii. O persoană din 10 suferă de insomnie cronică.

Realizator: Alexandra Mănăilă

 

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre Johannes Brahms, unul dintre cei mai mari compozitori de lieduri, având aproape 200 scrise. Mulți l-au considerat „succesorul” lui Beethoven. Schumann anunțase cu mult înainte că Brahms avea să devină următorul mare compozitor după Beethoven, o prevestire pe care Brahms era hotărât să o împlinească.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre muzica bizantină,  despre tropar, condac si canon, dar și despre cei care au scris și răspândit această muzică.  Și pentru că sunt Sărbătorile Pascale, vă vom spune despre cele 12 tropare pentru slujba răstignirii din Vinerea Mare ale Patriarhului Sofronie din Ierusalim. După cum spunea Sf. Vasile cel Mare, “Cântarea bisericească dă strălucire sărbătorilor, prin ea se întipăresc învăţăturile mai bine în sufletele oamenilor”.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre Rod Stewart, unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile, care a fost diagnosticat cu cancer la tiroidă. Cântărețul și compozitorul britanic a fost operat și a fost nevoit să reînvețe să cânte. Nu a abandonat lupta și și-a recăpătat vocea sa răgușită, care l-a făcut celebru în lumea întreagă. Rod Stewart a vândut aproximativ 200 de milioane de discuri, 31 dintre hiturile sale ajunând în top 10, dintre care șase au fost pe locul unu în Marea Britanie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune călătorim împreună la Napoli, cel mai mare oraș din Italia de sud și al treilea oraș din Italia. Ne-am oprit aici pentru că italienii cred că napolitanii vin pe lume cu cântecul pe buze, nu degeaba Napoli se bucură de peste două milenii de faima unui adevărat oraş al muzicii. De altfel, cântecul napoletan 'O surdato 'nnammurato a ajuns renumit ca fiind „simbolul orașului Napoli”. Despre compozitorii și muzicienii napolitani, despre felul în care s-a născut muzica din spuma mării, aflați în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă