Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultăm muzica lui Eric Patrick Clapton, cel care a fost celebrat de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupelor "Yardbirds" și "Cream", dar și pentru întreaga sa carieră solo, fiind singurul muzician inclus de trei ori. A câștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. A vândut peste 42 de milioane de albume în întreaga lume. Cunoscut şi sub porecla Slowhand, chitaristul englez a avut probleme cu cocaina și alcoolul, i-a murit fiul la vârsta de 4 ani și a suferit de depresie, iar acum suferă de tinitus, o afecţiune care, în timp, provoacă pierderea auzului. Însă faimosul chitarist, cântăreţ şi compozitor englez de muzică rock a reusit să lupte cu toate provocările vieții, cu ajutorul muzicii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să deschidem împreună un nou serial de emisiuni dedicate muzicii și orașelor din lumea întreagă care iubesc muzica. O dată pe lună vom călători imaginar, cu ajutorul muzicii prin diverse orașe ale lumii, să aflăm ce mari muzicieni au trecut pe acolo, cum e viața în orașele muzicale și în ce fel ne ajută muzica și călătoriile să ne menținem sănatoși. Zeii greci susțineau că muzica trebuie să fie dulce ca mierea de pe Himet, așa că prima destinație va fi Atena, capitala Greciei, cu cea mai glorioasă istorie din lume.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit la colindat de Crăciun. Vestea nașterii lui Iisus este un bun prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiționale, colinde și cadouri. Se spune că la Crăciun cerurile sunt deschise, Dumnezeu aude rugăciunile sufletelor curate, iar colinda este tocmai cântarea către Dumnezeu. Despre efectul binefăcător al colindelor aflați mai multe la Meloterapia. 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit la un dialog cu Vlad Tătaru, un tânăr orădean pasionat de muzică. Prezentator la postul local de televiziune, colaborator la radio, asistent medical voluntar la Ambulanța din Oradea de 8 ani, absolvent al facultății de teologie, Vlad și-a făcut timp și pentru muzică. Este student la Universitatea din Oradea la secția interpretare muzicală canto clasic, iar vocea sa îi permite să fie bariton liric. A participat la numeroase festivaluri și concerte, a luat premii și a fost apreciat de public. Despre cariera sa muzicală, despre preferințele în materie de muzică și despre meloterapie veți afla mai multe de la Vlad Tătaru. 

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom continua discuția începută în emisiunea trecută cu o invitată specială - Elena Diana Urdea. Prezența sa la Meloterapie este în dublă calitate, de profesor titular la catedra de violă a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” București și de tânăr interpret, fiind violistă în Orchestra Simfonică București. În cadrul emisiunii ne creionează un scurt profil al violistului în devenire, ne oferă câteva îndemnuri legate de muzică, în special de muzica pentru violă și ne dezvăluie relația sa specială cu instrumentul favorit.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune avem o invitată specială -  Elena Diana Urdea, o tânără profesoară de violă de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București. Despre meseria de dascăl de muzică și despre elevii săi, despre instrumentul său preferat viola, despre muzica scrisă pentru acest instrument și despre relația sa specială cu viola, veți afla în cadrul emisiunii de la violista invitată.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre Bach și instrumentul său preferat, clavecinul, despre concertele sale pentru clavecine și orchestră de coarde (BWV 1060-1061-1062), despre suitele sale și vă vom face și propuneri unde puteți să le ascultați.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre Michael Jackson, regele muzicii pop. Acest titlu a fost popularizat de Elizabeth Taylor, la înmânarea premiului „Artistul Deceniului” în 1989. Vom aborda nu doar cariera sa muzicala, ci și viața sa, cu problemele de sănătate pe care le-a avut. Michael a suferit de vitiligo, o boala care l-a facut pe zi ce trece tot mai alb, deși el se născuse cu pielea maronie, asta pentru că „vitiligo”, duce la apariţia de pete albe pe suprafaţa pielii. Starul a suferit mai multe intervenții chirurgicale la nas și și-a transformat înfățișarea. Am avut ocazia să-l cunosc pe unul din celebri chirurgi plasticieni care l-au operat pe Michael. Despre toate acestea, în emisiune. 

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre americanul Michael Jackson, ”Regele muzicii pop”, cum a fost supranumit. Este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. A obținut 13 recorduri Guinness, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards). A facut vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduți artiști din istorie. Michael Jackson suferea de vitiligo și lupus și, deși și-a schimbat înfățișarea feței, suferind mai multe intervenții chirurgicale, bolile nu l-au împiedicat să-și construiască o carieră muzicală de excepție. Despre toate acestea la meloterapia.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune ne-am propus să vă prezentăm cea de-a XII ediție a Festivalului SoNoRo, la care participă 50 de artiști din 15 țări. Orașele în care se desfășoară concertele Festivalului SoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov. Ca element de noutate, festivalul recomandă un joc de-a HIDE & SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniată de poezie, video art, fashion design și un quest labirintic în care festivalul își propune să-și poarte publicul.

Realizator: Alexandra Mănăilă