Alexandra Mănăilă


70 de copii atipici beneficiază gratuit de antrenamente săptămânale la primul și singurul centru din Romania de terapie prin escaladă, Climb again. În această emisiune aflați mai despre escalada terapeutică sau terapia prin cățărare, cum îi ajută pe copiii normali, dar mai ales pe copiii atipici, care au diverse dizabilități să se dezvolte frumos și sănătos, să se distreze, să capete încredere în ei și să performeze. Anca Bucur, manager program Peste limite  de la Climb again este prezentă la emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim câteva cifre publicate de Grupul interinstituțional al ONU pentru estimarea mortalității copiilor, cifre care ne pun pe gânduri. Cinci milioane de copii au murit înaintea împlinirii vârstei de cinci ani și alte 2,1 milioane de copii și de tineri cu vârste cuprinse între 5 și 24 de ani și-au pierdut viața în 2021, potrivit ultimelor estimări. În mod tragic, alte 1,9 milioane de bebeluși s-au născut fără viață în aceeași perioadă, potrivit unui alt raport al ONU. Mai multe detalii în această ediție a emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ce înseamnă o excursie în împrejurimi pentru copiii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, la ce lecție de istorie și religie au asistat, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre Yuppi Camp, taberele de terapie prin experiență pentru copii cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune. Invitata emisiunii este Dora Mircea Radu- Brand manager Yuppi Camp, care oferă detalii despre ce fac în  taberele gratuite de la Șăulia copiii cu boli cronice din România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre cei peste 21.000 de copii români care au ambii părinți plecați peste hotare sau provin din familii în care părintele unic susținător este plecat. Aproape jumătate dintre părinții care lucrează peste graniță au  venit acasă pentru Sărbătorile de iarnă; dar sunt și copii care nu petrec acest Crăciun alături de părinții lor.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați mai multe despre proiectul ”Vocea noastră contează!” care se adresează copiilor și tinerilor cu dizabilități de vedere și auz din 7 unități școlare și Manifestul lansat în cadrul acestui proiect care abordează problema dizabilității din perspectiva drepturilor omului. Invitata emisiunii: Nina Cugler, Președintele Asociației Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 230 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de dermatita atopică, cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii. Vă invităm la o călătorie în lumea teatrului pentru a afla despre DA, prima piesă de teatru despre poveștile pacienților cu dermatită atopică din România, scrisa la inițiativa Coaliției Organizațiilor Pacienților, dar și în lumea reală cu medici și pacienți cu dermatită atopică.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


1,5 milioane de copii români sunt afectați de lipsa de venituri ale familiei care să asigure supraviețuirea sau un trai decent, de izolarea socială și educațională, de lipsa de acces la servicii socio-educaționale și de sănătate de calitate. În această emisiune veți afla despre un model integrat de stimulare a participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a școlii în comunități.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre copiii și tineri din sistemul de protecție care performează, la învățătură, în artă, sport și care sunt un exemplu pentru ceilalți.  Nadia Crețuleac -  Director executiv al DGASPC SUCEAVA  este invitata acestei emisiuni și va detalia campania ”Susținem performanța”, aflată la  a V-a ediție.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune va propun o discuție interesantă între două fetițe, una cu auz normal, cealaltă purtătoare de implant. Amprenta sunetului, un film realizat de copiii cu deficiențe de auz, a fost subiect de discuție și o punte de legătură între copiii cu și fără deficiențe de auz.

Realizator: Alexandra Mănăilă