Alexandra Mănăilă


La nivel internațional, 1 din 2 copii nu respectă normele de igienă orală, astfel că se confruntă cu apariția cariilor la dinții primari. Netratate la timp, aceste carii pot afecta nu doar funcția de masticație, dar și vorbirea, zâmbetul și întreaga calitate a vieții copiilor. Aflați în emisiune ce servicii stomatologice gratuite sunt acordate în cadrul campaniei inițiată de ASSMB, în 145 de cabinete medicale stomatologice din grădinițele, școlile și liceele de stat din Capitală.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


La nivel mondial 1,4 miliarde de copii nu beneficiază de protecție socială de bază. UNICEF, OIM și Salvați Copiii au dezvoltat Global Child Benefits Tracker, o platformă online pentru a monitoriza accesul copiilor la prestații și pentru a face demersuri pe lângă guverne și donatori în vederea eliminării acestor lacune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un grup de reprezentanți ai copiilor, voluntari ai Organizației Salvați Copiii România, precum și reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București-Ilfov și Asociației Vâlcene a Elevilor au depus la Ministerul Educației Statutul Elevului 2.0 care prevede timp pentru activități extrașcolare și odihnă, protecție pentru elevii care sesizează nereguli în școli, educație nediscriminatorie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Elevii din mai multe județe au protestat în fața Ministerului Educației pentru dreptul lor la transport gratuit, fiindcă operatorii de transport au anunțat că școlarii vor fi nevoiți să își plătească singuri transportul. De ce au rămas aceștia fără transport gratuit și cum sunt deciși să continue protestele copiii și părinții acestora aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Elevii români au rezultate mai scăzute decât media OCDE la matematică, la lectură și la științe la Testele PISA 2022, care arată că a crescut decalajul dintre rezultatele copiilor vulnerabilizați de sărăcie și al celor din medii sociale avantajate, echivalent cu o diferență de 3 ani de educație școlară între copii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, aproximativ 22.000 de copii și adolescenți trăiesc cu un diagnostic de boală mintală. Mulți alți copii se confruntă cu diferite dificultăți de dezvoltare, emoționale sau cognitive. Pacienții copii și adolescenți care ajung la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia” au acum la dispoziție un Parc Senzorial despre care veți afla mai multe în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Invitatele acestei emisiuni sunt conf.univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie și fondator al clinicii Akeso, și Adelina Iordache, kinetoterapeut la clinica Akeso care s-au implicat în campania ,,Învață obiceiuri sănătoase la Școala Altfel!”, inițiată de stildeviata.net și care s-a derulat în două clase pregătitoare de la Școala 97 din București. Ce au învățat elevii despre educația privind igiena corporală, despre farfuria sănătoasă sau despre statul corect în bancă aflați la RadioNoRo.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Majoritatea copiilor care au arsuri peste 20% din suprafața corpului și care ajung la Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” provin din toate județele țării. Dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a acestei secții, dar și altora salvează viețile celor mici.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Invitata emisiunii este o elevă în clasa a șasea la Liceul Gheorghe Lazăr din București, pasionată de istorie. Ioana Mitran este președintele Clubului Micii istorici LZR și încearcă să-i convingă pe colegi să intre în acest club.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Aproximativ șase milioane de refugiați din Ucraina, echivalentul a aproximativ 14% din populație, au fost dislocați și se găseau în statele din Europa, în august 2023. În această emisiune vă prezentăm câteva date ale Raportului iExperiențe, Nevoi și Aspirații ale copiilor, adolescenților și persoanelor în grija cărora se află aceștia, dislocați din Ucraina.

Realizator: Alexandra Mănăilă