Alexandra Mănăilă


România este țara sursă numărul 1 în UE pentru victime ale traficului de persoane. În această emisiune, veți afla mai multe despre primul Model de intervenție pentru diminuarea riscului de trafic de persoane și de exploatare sexuală printre refugiații de război și  despre primul Ghid pentru educarea copiilor și a adolescenților din comunitățile de refugiați ucraineni ca să se protejeze de traficanții de persoane, „Familia Kozak învață să fie în siguranță”, lansate recent în România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune prezint rezultatele unui sondaj național complex realizat de Organizația Salvați Copiii România cu privire la copiii din țara noastră care au părinții plecați la muncă în străinătate. Aflați care sunt problemele cu care se confruntă acești copii, aici la Radio Noro.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom aborda bullying-ul în rândul copiilor, acel comportament agresiv al unei persoane care încearcă în mod intenționat să-i supere, să-i rănească pe copii și adolescenți. Salvați Copiii România și Asociația Elevilor din Constanța solicită introducerea în proiectul de lege privind Educația Națională a măsurilor de prevenire și combatere a bullying-ului.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați mai multe informații despre Telefonul copilului, Numărul 119 care poate fi apelat de copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, dar și de părinții și rudele acestora, sau orice persoană care are cunoștințe despre astfel de cazuri.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un procent de 17% din populația fertilă studiată în cadrul celei de-a doua ediții a studiului de analiză a problemelor de infertilitate din România al Asociației de Reproducere Umană din România, s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. În această emisiune veți auzi povestea Corinei, o mamă care a luptat cu infertilitatea timp de 10 ani și a învins-o.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați despre inițiativa mămicilor din Asociația Filoteea Îngerașul de a-i ajuta pe copiii cu boli rare din România de la Gherghina Voicu, care are o fetiță cu sindromul Aicardi și de la Alina Dascălu, președintele Asociației Filoteea Îngerașul și mama Filoteei, o fetiță cu sindromul Cornelia de Lange.

Puteți susține ASOCIAȚIA FILOTEEA ÎNGERAȘUL prin donație directă în cont RO75RNCB0022149939060001.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Două cutremure majore din dimineața de 6 februarie (7,7 pe Richter) și apoi altul, 12 ore mai târziu (7,6 pe Richter), urmate de mai bine de 100 de replici, au lăsat mii de copii din Turcia și Siria fără părinți, locuințe, haine călduroase, hrană și acces la medicamente și servicii medicale. Despre nevoile acestor copii, dar și cum îi puteți ajuta, aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


70 de copii atipici beneficiază gratuit de antrenamente săptămânale la primul și singurul centru din Romania de terapie prin escaladă, Climb again. În această emisiune aflați mai despre escalada terapeutică sau terapia prin cățărare, cum îi ajută pe copiii normali, dar mai ales pe copiii atipici, care au diverse dizabilități să se dezvolte frumos și sănătos, să se distreze, să capete încredere în ei și să performeze. Anca Bucur, manager program Peste limite  de la Climb again este prezentă la emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim câteva cifre publicate de Grupul interinstituțional al ONU pentru estimarea mortalității copiilor, cifre care ne pun pe gânduri. Cinci milioane de copii au murit înaintea împlinirii vârstei de cinci ani și alte 2,1 milioane de copii și de tineri cu vârste cuprinse între 5 și 24 de ani și-au pierdut viața în 2021, potrivit ultimelor estimări. În mod tragic, alte 1,9 milioane de bebeluși s-au născut fără viață în aceeași perioadă, potrivit unui alt raport al ONU. Mai multe detalii în această ediție a emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ce înseamnă o excursie în împrejurimi pentru copiii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, la ce lecție de istorie și religie au asistat, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă