Alexandra Mănăilă


Supraviețuirea copiilor cu cancer din România la 5 ani este de 72% la categoria de vârstă 0-14 ani față de media UE care este de 81%. Despre gestul impresionant al unor sportivi de performanță, care și-au donat medalii ca micuții bolnavi de cancer să poată fi testați genetic și să aibă parte de tratament personalizat, veți alfa în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Infecția cu HPV este una dintre cauzele majore ale cancerelor de natură infecțioasă atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Vaccinarea anti-HPV, în randul copiilor, poate duce la eliminarea cancerului de col uterin și a celorlalte cancere cauzate de infecția cu HPV.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni aflați declarațiile Victoriei Stoiciu, consilier de stat la cancelaria Prim-ministrului cu privire la integrarea unui copil refugiat în sistemul de educație, dar și rezultatele unui studiu despre copiii nevoiți să se refugieze, cei ucraineni dar și din alte țări decât Ucraina.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


La nivel internațional, 1 din 2 copii nu respectă normele de igienă orală, astfel că se confruntă cu apariția cariilor la dinții primari. Netratate la timp, aceste carii pot afecta nu doar funcția de masticație, dar și vorbirea, zâmbetul și întreaga calitate a vieții copiilor. Aflați în emisiune ce servicii stomatologice gratuite sunt acordate în cadrul campaniei inițiată de ASSMB, în 145 de cabinete medicale stomatologice din grădinițele, școlile și liceele de stat din Capitală.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


La nivel mondial 1,4 miliarde de copii nu beneficiază de protecție socială de bază. UNICEF, OIM și Salvați Copiii au dezvoltat Global Child Benefits Tracker, o platformă online pentru a monitoriza accesul copiilor la prestații și pentru a face demersuri pe lângă guverne și donatori în vederea eliminării acestor lacune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un grup de reprezentanți ai copiilor, voluntari ai Organizației Salvați Copiii România, precum și reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București-Ilfov și Asociației Vâlcene a Elevilor au depus la Ministerul Educației Statutul Elevului 2.0 care prevede timp pentru activități extrașcolare și odihnă, protecție pentru elevii care sesizează nereguli în școli, educație nediscriminatorie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Elevii din mai multe județe au protestat în fața Ministerului Educației pentru dreptul lor la transport gratuit, fiindcă operatorii de transport au anunțat că școlarii vor fi nevoiți să își plătească singuri transportul. De ce au rămas aceștia fără transport gratuit și cum sunt deciși să continue protestele copiii și părinții acestora aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Elevii români au rezultate mai scăzute decât media OCDE la matematică, la lectură și la științe la Testele PISA 2022, care arată că a crescut decalajul dintre rezultatele copiilor vulnerabilizați de sărăcie și al celor din medii sociale avantajate, echivalent cu o diferență de 3 ani de educație școlară între copii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, aproximativ 22.000 de copii și adolescenți trăiesc cu un diagnostic de boală mintală. Mulți alți copii se confruntă cu diferite dificultăți de dezvoltare, emoționale sau cognitive. Pacienții copii și adolescenți care ajung la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia” au acum la dispoziție un Parc Senzorial despre care veți afla mai multe în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Invitatele acestei emisiuni sunt conf.univ. dr. Carolina Negrei, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie cu supraspecializare în toxicologie și fondator al clinicii Akeso, și Adelina Iordache, kinetoterapeut la clinica Akeso care s-au implicat în campania ,,Învață obiceiuri sănătoase la Școala Altfel!”, inițiată de stildeviata.net și care s-a derulat în două clase pregătitoare de la Școala 97 din București. Ce au învățat elevii despre educația privind igiena corporală, despre farfuria sănătoasă sau despre statul corect în bancă aflați la RadioNoRo.

Realizator: Alexandra Mănăilă