Asociatii de Pacienti - Proiectul Calatoria Copiilor in Universul Emotiilor -

Emisiunea
Asociații de pacienți
Data
Autor
Dan Alexandru

1567071105224493.jpg


Astazi încheiem înca un proiect alaturi de Fundatia pentru Comunitate si MOL România.

Fiecare oportunitate pe care am avut-o în derularea unui proiect sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL România prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor a oferit noi experiente frumoase. 

Prin „Calatoria copiilor în universul emotiilor” ne-am propus sa crestem gradul de independenta si adaptabilitate socio-emotionala la copiii cu dizabilitati produse de boli rare si tulburari din spectrul autist. Beneficiarii au fost 50 de copii din Centrul NoRo, apartinatori (parinti, frati/surori, bunici, asistenti personali) si voluntari. Proiectul a fost finantat cu suma de 25.000 lei.

În perioada decembrie 2018 – august 2019 ne-am aventurat în „Calatoria copiilor în universul emotiilor” si am desfasurat diferite activitati: art-terapie (pictura, colaj, desen, modelaj), meloterapie (terapie prin dans si miscare), educatie prin joc, cinema senzorial, intâlniri cu parintii, club de socializare pentru frati/surori ai beneficiarilor, formarea si implicarea voluntarilor, activitati de socializare pentru a facilita integrarea în comunitate. 

Succesul acestui proiect consta în nenumarate clipe de bucurie, priviri înseninate, chicoteli curajoase, expunerea la situatii diferite de învatare, achizitionarea de noi abilitati, descoperirea ca „Eu pot!”, „Eu reusesc!” si nu în ultimul rând conttientizarea ca „Nu sunt singur în aceasta calatorie!”.